35 είδη ζώων υπό εξαφάνιση {εικόνες}

Η φύση μοιάζει να απειλείται όσο ποτέ από τις αλόγιστες ανθρώπινες δραστηριότητες και όλο και περισσότερα ζώα φέρουν τον τίτλο "είδος υπό εξαφάνιση".


Καταστροφές του οικοσυστήματος, λαθροθηρία, αλλά και φυσικές καταστροφές είναι μερικά μόνο από τα αίτια που οδήγησαν αρκετά ζώα στην εξαφάνιση και δυστυχώς απειλούν πολλά ακόμη. Ας δούμε ποια είναι αυτά:
ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ: ΛΕΥΚΟΣ ΡΙΝΟΚΕΡΟΣ

Εδώ και 15 εκατομμύρια χρόνια κατοικεί στον πλανήτη και πλέον μόλις 5 λευκοί ρινόκεροι έχουν απομείνει. Τραγικός απολογισμός, ειδικά αν σκεφτούμε πως το 1960 υπήρχαν περισσότεροι από 2.000 εκπρόσωποι του είδους. Από τους 5 εναπομείναντες μόνο ο ένας είναι αρσενικός και φρουρείται όλη μέρα από ένοπλους άνδρες σε καταφύγιο στην Κένυα.  

ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ: ΤΙΓΡΗΣ ΣΟΥΜΑΤΡΑΣ

Το είδος τίγρης που απειλείται περισσότερο από κάθε άλλο, καθώς λιγότερες από 400 απομένουν εν ζωή. Οι περισσότερες ζουν στο νησί της Σουμάτρας αλλά η αποψίλωση των δασών κάνει το μέλλον τους δυσοίωνο. 

ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ: ΤΑ ΒΑΚΙΤΑ

Ένα από τα σπανιότερα θαλάσσια θηλαστικά, τα βακίτα μοιάζουν αρκετά με δελφίνια. Ο πληθυσμός τους έχει μειωθεί δραματικά λόγω της παράνομης αλιείας στην περιοχή του κόλπου του Μεξικό, στην Καλιφόρνια, όπου και απαντώνται συχνότερα οι -λιγότεροι από 100- εναπομείναντες εκπρόσωποι του είδους. 

ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ: ΔΥΤΙΚΟΣ ΠΕΔΙΝΟΣ ΓΟΡΙΛΑΣ

Κάποτε ήταν από τα πολυπληθέστερα είδη γορίλα στο Κονγκό. Την τελευταία 25ετία ο αριθμός τους έχει μειωθεί κατά 60% λόγω λαθροθηρίας. 

ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ: Η ΛΕΟΠΑΡΔΑΛΗ ΑΜΟΥΡ

Ζουν στην Ανατολική Ρωσία και χαρακτηρίζονται για την ικανότητα τους ως κυνηγοί. Οι περιβαλλοντικές αλλαγές και η ανθρώπινη δραστηριότητα έχουν οδηγήσει στην κατακόρυφη μείωση του αριθμού τους, αφού σήμερα ζουν μόλις 60. 

loading...


πηγή