35 είδη ζώων υπό εξαφάνιση {εικόνες} σελίδα 2

ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ: ΡΙΝΟΚΕΡΟΣ ΤΖΑΒΑΝ

Το δέρμα τους είναι γκρι και δίνει την εντύπωση πανοπλίας. Δυστυχώς αυτό δεν τους προστάτεψε από τους λαθροκυνηγούς και σήμερα ζουν περίπου 34 στον πλανήτη.

ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ: ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ ΣΟΥΜΑΤΡΑΣ

Ο ελέφαντας της Σουμάτρας είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό κομμάτι στη διατήρηση του οικοσυστήματος όπου ζει, καθώς όπου μετακινείται μεταφέρει μαζί του και σπόρους από τα διάφορα φυτά με τα οποία τρέφεται. Ο κίνδυνος εξαφάνισης τους λοιπόν θα δημιουργήσει ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα. Αυτή τη στιγμή η "οικογένεια" τους αποτελείται από περίπου 2.500 μέλη.

ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ: ΣΑΟΛΑ

Το συγκεκριμένο ζώο ανακαλύφθηκε το 1992 στο Βιετνάμ, όταν επιστήμονες βρήκαν ένα κρανίο με ασυνήθιστα μεγάλα κέρατα στο σπίτι ενός κυνηγού. Θεωρήθηκε μάλιστα σπουδαίο ζωοολογικό εύρημα, αλλά η διάδοση του νέου έφερε περισσότερους λαθροκυνηγούς στην περιοχή και έκτοτε απειλείται η ύπαρξη του. 

ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ: ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΧΕΛΩΝΑ ΧΟΚΣΜΠΙΛ

Κολυμπούν στους ωκεανούς για περισσότερα από 100 εκατομμύρια χρόνια. Είναι ζωτικός κρίκος στην αλυσίδα του οικοσυστήματος καθώς βοηθούν στην διατήρηση της υγείας των κοραλλιογενών υφάλων και του θαλάσσιου πλαγκτόν. Το πολύχρωμο κέλυφος τους ωστόσο "πιάνει" μεγάλα ποσά στη μαύρη αγορά και ο πληθυσμός τους έχει μειωθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια. 

ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ: ΤΙΓΡΗΣ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΙΝΑΣ

Έπεσαν θύμα λαθροθηρίας κατά χιλιάδες έως ότου η κινέζικη κυβέρνηση απαγορεύσει διά νόμου το κυνήγι τους το 1979. Στην τελευταία "καταμέτρηση" το 1996 είχαν εντοπιστεί γύρω στις 30-80 τέτοιες τίγρεις, γεγονός που κάνει τους επιστήμονες να εκφράζουν φόβους για ολική εξαφάνιση τους. 

loading...


πηγή